Джонсон виступив за постачання систем РСЗВ Україні

Читать на русском
Прем'єр Британії Джонсон підтримав постачання Україні реактивних систем залпового вогню, щоб вражати цілі зі значно більшої відстані.
Фото: AP

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав до подальшої військової підтримки України, включаючи відправлення їй більшої кількості наступальних озброєнь, таких як реактивні системи залпового вогню, які можуть вражати цілі з більшої відстані.

Джонсон заявив про це у інтерв'ю Bloomberg.

«Як ви можете мати справу з крокодилом, коли він їсть вашу ліву ногу? Цьому хлопцеві зовсім не можна довіряти», – заявив Джонсон, відповідаючи на питання про перспективу переговорів із президентом росії володимиром путіним.

У МЗС назвали дві головні проблеми з постачанням зброї УкраїніСитуація з постачанням зброї Україні під час війни з росією останнім часом значно покращилася, але ще залишається дві великі проблеми.

Джонсон підтримав відправлення систем РСЗВ Україні: «РСЗВ дозволить їм захистити себе від дуже жорстокої російської артилерії».

При цьому прем'єр виключив використання британських військових для розблокування українських портів, заявивши, що Велика Британія співпрацюватиме з міжнародними партнерами, щоб допомогти Україні це зробити.

Зазначимо, Україна вже довгий час просить міжнародних партнерів щодо постачання РСЗВ. Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба говорив, що Україна критично потребує реактивних систем залпового вогню, але союзники чекають політичного сигналу від США. За словами Кулеби, без РСЗВ ситуація на Донбасі стане ще складнішою і українські військові не зможуть розпочати визволення Херсона.

Видання Politico з посиланням на джерело писало, що адміністрація Байдена чинить опір наданню Україні систем РСЗВ. У Білому домі побоюються, що зброя може бути використана для ударів по території росії, що призведе до розширення та затягування конфлікту.

Проте вчора CNN із посиланням на джерела в Білому домі повідомив, що США все-таки готуються погодити передачу Україні високоточних ракетно-артилерійських систем залпового вогню типу MLRS та HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: