Країни ЄС виключили з шостого пакета санкцій проти росії заборону на нерухомість – Bloomberg

Читать на русском
Також, як і раніше, немає можливості домовитися щодо нафтового ембарго - його активно блокує Угорщина
Ілюстративне фотоdialog.ua

Європейський союз прийняв рішення виключити з шостого пакета санкцій проти росії заборону громадянам рф купувати нерухомість в країнах-членах ЄС. Це виключення стало наслідком позиції Кіпру.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Санкція, що забороняє росіянам купувати нерухомість в ЄС, була виключена з останньої версії тексту після тиску з боку Кіпру» - зазначає видання.

У росії шукають шляхи обходу санкцій США проти російського держборгуВже готується механізм, який нібито дозволить росії виконувати виплати за державним боргом, оминаючи західні розрахункові структури

Також, як і раніше, немає можливості домовитися щодо нафтового ембарго - його активно блокує Угорщина. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, головний лобіст скасування самої ідеї нафтового ембарго і друг путіна, висунув дві умови, за яких Угорщина нібито підтримає ідею заборони російської нафти - це пільги для сирої нафти по трубопроводах і доступ до морських перевезень в надзвичайних ситуаціях, якщо трубопроводи будуть заблоковані. Видання зазначає, що зрив нафтового ембарго може поставити країни ЄС у вкрай незручне становище - оскільки про майбутню заборону російської нафти вже було офіційно оголошено.

Нагадаємо, 29 травня Європейський союз в черговий вже раз не зумів узгодити ембарго на російську нафту - і знову через позицію Угорщини, а також незгоду Кіпру. У Німеччині відзначили, що провал переговорів щодо нового санкційного пакета і нафтового ембарго проти росії свідчить про те, що санкційна єдність ЄС починає руйнуватися.

Будапешт оцінив відмову від блокування ембарго на російську нафту в мінімум 700-750 мільйонів євро. У Європейському парламенті у відповідь запропонували ігнорувати думку Угорщини - її вимоги в Європарламенті вважають нахабними та корупційними.

Президент Володимир Зеленський 30 травня під час виступу в Європейській Раді різко розкритикував зволікання ЄС з введенням шостого пакета санкцій проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: