У росії шукають шляхи обходу санкцій США проти російського держборгу

Читать на русском
Вже готується механізм, який нібито дозволить росії виконувати виплати за державним боргом, оминаючи західні розрахункові структури
Антон СилуановМінфін росії

Російський уряд веде розробку механізму, який дозволить йому обійти американські санкції, введені проти її державного боргу.

Про це заявив російський міністр фінансів Антон Силуанов російському Інтерфаксу.

Перший за століття зовнішній дефолт: що він означатиме для рф та чому у Кремлі його заперечуютьЩо означатиме дефолт для росії та чи вплине він на пересічних росіян, читайте у матеріалі Слово і діло.

Російський чиновник заявив, що вже готується механізм, який нібито дозволить росії виконувати виплати за державним боргом, оминаючи західні розрахункові структури. Також росія хоче реалізувати можливість виплачувати в рублях держборг власникам облігацій в іноземній валюті, але з можливістю конвертації рублів.

«Буде розроблятися механізм виплати, минаючи всі західні розрахункові інфраструктури, з тим, щоб взаємодіяти з власниками наших паперів безпосередньо тут, через російську розрахункову інфраструктуру... Вже обговорюється варіант, який дасть інвесторам можливість конвертувати ці рублі в інші валюти» - заявив він.

Нагадаємо, США прийняли рішення відмовити росії у продовженні ключової фінансової ліцензії, яка закінчилася 25 травня. Ця ліцензія дозволяла росії проводити виплати за облігаціями свого державного боргу американським власникам у доларах. Таке рішення США значно наближає росію до дефолту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: