Угорщина хоче сотні мільйонів євро в обмін на розблокування ембарго на нафту з росії

Читать на русском
В Угорщині заявили, що відмова країни від блокування ембарго на російську нафту обійдеться Європейському союзу в 750 мільйонів євро, які бажає отримати Будапешт
Петер СійяртоEPA - European Pressphoto Agency

Будапешт оцінив відмову від блокування ембарго на російську нафту в мінімум 700-750 мільйонів євро, які Будапешт бажає отримати від Європейського Союзу. Країна нібито критично залежить від російських енергоносіїв.

Про це міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив в інтерв'ю іспанському виданню El Pais.

Зеркаль пояснила, чому Угорщина виступає проти ембарго на російську нафтуРадниця голови Міненерго Зеркаль пояснила, чому Угорщина проти запровадження ембарго на російську нафту. Угорщина хоче компенсації та побоюється підвищення цін на пальне, оскільки зараз у країні ціни нижчі, ніж у середньому по Європі.

Міністр сказав, що в Угорщини відсутній вихід до моря. Історично після війни угорська нафтогазова інфраструктура була побудована таким чином, що навіть після розпаду СРСР Угорщина залежить від російських нафти та газу. Тому ембарго на нафту з росії створить для країни величезну проблему.

«Наші нафтопереробні потужності розраховані на російську нафту. Щоб переробити інші види нафти, нам довелося б інвестувати від 500 до 550 мільйонів євро - це займе близько чотирьох років. Щоб замінити нафтопровід з росії, нам доведеться розширити потужність трубопроводу Адріатичного моря, що означало б 200 мільйонів євро, і ми не знаємо, скільки це займе часу» - заявив він.

Нагадаємо, Європейський союз може відстрочити введення нафтового ембарго проти росії в тому випадку, якщо кілька країн вирішить наслідувати приклад Угорщини та блокувати заборону російської нафти.

У МЗС України зазначили, що позиція Угорщини щодо ембарго на нафту росії може стати першим випадком руйнування європейської єдності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: