Розвал єдності: у Німеччині прокоментували провал переговорів щодо нафтового ембарго проти рф

Читать на русском
Напередодні саміту 30-31 травня, на якому обговорюватимуть ембарго на нафту росії та плани щодо скорочення енергозалежності від рф, існує стурбованість розбродом і хитанням серед членів ЄС
Роберт ХабекImago Image Center

Провал переговорів щодо нового санкційного пакета і нафтового ембарго проти росії свідчить про те, що санкційна єдність країн Європейського союзу починає руйнуватися.

Про це заявив міністр економіки Німеччини Роберт Хабек 29 травня, повідомляє німецьке видання Bild.

За його словами, відразу ж після повномасштабного нападу росії на Україну Євросоюз моментально мобілізувався та один за іншим ввів відразу п'ять пакетів санкцій проти росії. Але зараз, додав Хабек, напередодні саміту ЄС 30-31 травня, на якому будуть обговорювати ембарго на нафту росії та плани щодо скорочення енергозалежності від рф, у нього виникає стурбованість, оскільки в європейській позиції з цього питання є розбрід і хитання.

Нагадаємо, 29 травня Європейський союз в черговий вже раз не зумів узгодити ембарго на російську нафту - і знову через позицію Угорщини, а також незгоду Кіпру.

Будапешт оцінив відмову від блокування ембарго на російську нафту в мінімум 700-750 мільйонів євро. У Європейському парламенті у відповідь запропонували ігнорувати думку Угорщини - її вимоги в Європарламенті вважають нахабними та корупційними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: