Російські олігархи готові відкупитися від санкцій, передавши частину майна Україні – Handelsblatt

Читать на русском
Значну частину підсанкційних активів олігархи передають у розпорядження Заходу з тим, щоб західні країни потім передали їх Україні. Натомість олігархів виключають із санкційних списків
Ілюстративне фотоshutterstock.com

Олігархи росії настільки втомилися від санкцій, якими їх обклали, що готові відкупитися; олігархи готові пожертвувати частину своїх активів на користь України, щоб з майна, що залишилося були зняті санкції.

Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt з посиланням на міністра фінансів Канади Христю Фріланд.

Відновлення інфраструктури: Україна та США підписали меморандум про співпрацюУкраїна та США домовилися про посилення співпраці у транспортній сфері та підписали відповідний меморандум, що дозволить прискорити відновлення української інфраструктури після війни.

Фріланд розповіла виданню, що їй постійно телефонують російські олігархи. Вони кажуть, що дуже критично налаштовані стосовно війни проти України, яку розв'язали російські лідери, але змушені мовчати, оскільки кремль застосує до них репресії, за підсумками яких олігархи втратять взагалі все. З усім тим, дещо вони все-таки можуть зробити; олігархи запропонували Фріланд угоду.

Так, значну частину підсанкційних активів олігархи передають у розпорядження Заходу з тим, щоб західні країни потім передали їх Україні. Натомість олігархів виключають із санкційних списків. Зараз переговори із зацікавленими в такому варіанті російськими олігархами знаходяться в початковій стадії.

«Така угода могла б дати певні переваги для всіх сторін: Київ отримує мільярди, Захід уникає дебатів про експропріацію, а олігархи повертають своє розкішне життя» - зазначає видання.

Нагадаємо, незабаром буде представлений проєкт відшкодування Україні збитків, завданих російською агресією. У цьому питанні є деякі складності, тому потрібно створити найбільш ефективний і працездатний механізм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: