ЄС знову не зміг узгодити ембарго на російську нафту: винні Угорщина та Кіпр

Читать на русском
Щодо нафтових санкцій немає консенсусу через позицію Угорщини, яка вимагає додаткових винятків для себе
Ілюстративне фотоhindustannewshub.com

Європейський союз в черговий вже раз не зумів узгодити ембарго на російську нафту - і знову через позицію Угорщини, а також незгоду Кіпру.

Про це написав кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк на своїй сторінці в Twitter.

Зеркаль пояснила, чому Угорщина виступає проти ембарго на російську нафтуРадниця голови Міненерго Зеркаль пояснила, чому Угорщина проти запровадження ембарго на російську нафту. Угорщина хоче компенсації та побоюється підвищення цін на пальне, оскільки зараз у країні ціни нижчі, ніж у середньому по Європі.

За його словами, щодо нафтових санкцій немає консенсусу через позицію Угорщини, яка вимагає додаткових винятків для себе. Крім того, є також країни, які категорично не згодні з пропозицією про заборону громадянам росії купувати нерухомість в державах Європейського Союзу - першу скрипку тут грає Кіпр.

Новий раунд переговорів щодо санкційного пакета та ембарго призначений на 30 травня.

Нагадаємо, 29 травня Єврокомісія направила урядам ЄС переглянуту пропозицію щодо шостого пакета санкцій проти рф. Зокрема, пропонується заборонити транспортування нафти росії морем.

Ембарго на нафту блокується Угорщиною. Будапешт оцінив відмову від блокування ембарго на російську нафту в мінімум 700-750 мільйонів євро. У Європейському парламенті у відповідь запропонували ігнорувати думку Угорщини - її вимоги в Європарламенті вважають нахабними та корупційними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: