У Європарламенті пропонують ігнорувати Угорщину при впровадженні нафтового ембарго проти росії

Читать на русском
Угорські вимоги про надання Будапешту 750 млн євро у якості компенсації за ембарго російської нафти в Європарламенті назвали нахабними та корупційними
Катаріна БарліAFP 2022

У Європейському парламенті пропонують ігнорувати думку Угорщини при введенні нафтового ембарго Європейського Союзу проти росії. Вимоги Угорщини в Європарламенті вважають нахабними та корупційними.

Про це заявила віцепрезидент Європарламенту Катаріна Барлі, повідомляє німецьке видання Deutsche Welle.

Барлі назвала вимоги угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана про 750 млн євро у якості компенсації за ембарго російської нафти нахабними та корупційними. Вона заявила, що Європа знає, куди насправді підуть ці гроші - в кишені сім'ї Орбана і наближених до нього кланів, а не на модернізацію угорської нафтової інфраструктури.

Зеркаль пояснила, чому Угорщина виступає проти ембарго на російську нафтуРадниця голови Міненерго Зеркаль пояснила, чому Угорщина проти запровадження ембарго на російську нафту. Угорщина хоче компенсації та побоюється підвищення цін на пальне, оскільки зараз у країні ціни нижчі, ніж у середньому по Європі.

Барлі додала, що Євросоюз дозволяє Орбану водити себе за ніс, а в Угорщині існує відверто корумпована державна система.

Нагадаємо, що країни ЄС вже довгий час не можуть узгодити заборона на імпорт російської нафти через позицію, яку зайняла Угорщина. Будапешт оцінив відмову від блокування ембарго на російську нафту в мінімум 700-750 мільйонів євро, які Будапешт бажає отримати від Європейського Союзу. Країна нібито критично залежить від російських енергоносіїв.

У Литві вже заявили, що одна країна тримає весь Євросоюз в заручниках в питанні введення ембарго на імпорт російської нафти.

В Офісі президента закликали ЄС поквапитися, зазначивши, що на кремль подіє тільки повна заборона на російські енергоносії. Сьогодні ситуація дає унікальний шанс зруйнувати енергетичну диктатуру москви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: