Чому ви залежите від тиску росії: Зеленський розкритикував ЄС

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський розкритикував зволікання ЄС із запровадженням шостого пакету санкцій проти росії.

Президент Володимир Зеленський розкритикував зволікання ЄС із запровадженням шостого пакету санкцій проти росії.

У своєму зверненні до ЄС глава держави зазначив, що з дня ухвалення попереднього п'ятого пакету санкцій минуло вже 52 дні, але від того моменту російське вторгнення не припинилося.

«Тоді станом на 8 квітня російськими окупантами було вбито 169 дітей, а станом на сьогодні – 243 дитини. Тоді було зруйновано 928 навчальних закладів, сьогодні – 1888. Кількість ракетних ударів по Україні вже майже 1600. Росія застосувала майже 2400 ракет, а тоді було близько 1000 ракет. Ось такий прогрес агресії», - наголосив Зеленський.

На його думку, відповідно, має бути прогрес і в санкціях, щоб змусити росію шукати миру з Україною.

Російські олігархи готові відкупитися від санкцій, передавши частину майна Україні – HandelsblattЗначну частину підсанкційних активів олігархи передають у розпорядження Заходу з тим, щоб західні країни потім передали їх Україні. Натомість олігархів виключають із санкційних списків

«Жодних компромісів за рахунок нашого суверенітету та територіальної цілісності бути не може. Чому шостого пакету санкцій досі немає? Чому ви залежите від тиску росії, а не навпаки? Чому Росія досі може заробляти по 1 млрд. євро щодня, продаючи енергоресурси? Чому банки країни-терориста все ще працюють із Європою та світовою фінансовою системою? Серйозні питання. І чому на території рф й досі активні російські державні канали? Чому російські чиновники та судді досі не під санкціями?», - додав Зеленський.

«Ви бачите, що наслідки агресії росії вийшли за межі нашого континенту. І обов’язково повернуться звідти ще більшими проблемами для всієї Європи. Наприклад, масштабний голод в Африці, в країнах Азії означатиме, що південній і південно-східній Європі загрожує нова масштабна міграційна криза», - зазначив президент.

Нагадаємо, 29 травня Європейський союз в черговий вже раз не зумів узгодити ембарго на російську нафту - і знову через позицію Угорщини, а також незгоду Кіпру.

Будапешт оцінив відмову від блокування ембарго на російську нафту в мінімум 700-750 мільйонів євро. У Європейському парламенті у відповідь запропонували ігнорувати думку Угорщини - її вимоги в Європарламенті вважають нахабними та корупційними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: