Спроби рф пом’якшити міжнародні санкції доводять їхню ефективність – британська розвідка

Читать на русском
Спроба росії домогтися зниження суворості міжнародних санкцій підкреслює стрес, який вони завдають режиму.
armyinform.com.ua

Спроба росії домогтися зниження суворості міжнародних санкцій підкреслює стрес, який вони завдають режиму.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Ще 25 травня заступник глави МЗС рф Андрій Руденко заявив, що росія готова надати гуманітарний коридор для суден, які перевозять продовольство через Чорне море, в обмін на скасування санкцій. Він також запросив розмінувати територію навколо Одеського порту, щоб дозволити прохід кораблів.

«Прохання Руденка до України розмінувати слідує за основним принципом сучасної російської стратегії обміну повідомленнями: введення альтернативних наративів, хоча б непереконливих, щоб ускладнити розуміння аудиторії», – вважають у британській розвідці.

В Міноборони стверджують, що росія готова використовувати глобальну продовольчу безпеку для власних політичних цілей.

«Росія продемонструвала, що готова використовувати глобальну продовольчу безпеку для власних політичних цілей, а потім видавати себе за сторону, котра нібито діяла розумно, й звинувачувати Захід у будь-якій невдачі», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ООН заявили, що війна в Україні викликала глобальну продовольчу кризу, яка може тривати роки, якщо не буде зупинена.

У США вже розглядають варіант тимчасового скасування деяких санкцій проти Білорусі, якщо її уряд допоможе в експорті українського зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: