США не зніматимуть санкції з росії в обмін на розблокування українських портів

Читать на русском
США не вірять обіцянкам росії розблокувати українські порти, тому не зніматимуть санкції. За словами представника Держдепу, санкції збережуться, поки путін не припинить війну.
Reuters

США не мають наміру знімати санкції з росії в обмін на її обіцянки розблокувати українські порти.

Про це на брифінгу заявив представник Держдепартаменту Нед Прайс.

Окупанти заблокували в українських портах понад 20 млн тонн зерна – ЗеленськийРосійська федерації заблокувала в українських портах понад 20 мільйонів тонн сільськогосподарських культур.

«Санкції у відповідь на порожні обіцянки ми точно не знімемо, а від російської федерації ми вже чули порожні обіцянки. Я думаю, що так, у всіх є вагомі підстави для скептицизму, коли ми чуємо різні обіцянки та пропозиції з росії. Це та сама країна, яка місяцями стверджувала, що не збирається вторгатися в сусідню країну і вести цю жорстоку війну», – заявив Прайс.

Він зазначив, що США вважають жахливими прагнення росії використовувати як зброю продовольство та енергію, щоб спробувати змусити світ підкоритися.

«Наші непродовольчі санкції залишаться чинними доти, доки путін не припинить цю жорстоку війну проти суверенітету України. І ми знаємо, що найшвидше вирішення проблеми зростання цін на сировину, зростання цін на продовольство у всьому світі полягає в тому, щоб росіяни припинили цю жорстоку війну, щоб росія припинила блокувати українські порти, щоб росія припинила націлюватися на зерносховища», – сказав американський урядовець.

Нагадаємо, США та країни Європейського союзу розробляють маршрути для якнайшвидшого експорту українського зерна та кукурудзи. До речі, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не вірить у те, що країни Заходу зможуть силовим шляхом зняти морську блокаду, влаштовану росією.

У росії, у свою чергу, хочуть скасування санкцій в обмін на деблокування українських портів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: