Зеленський знову зателефонував Джонсону: що обговорювали політики

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський зателефонував прем'єру Британії Борису Джонсону. Обговорювалася оборонна підтримка України та криза з пальним.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів чергові телефонні переговори із прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Про це написав Зеленський у Twitter у суботу, 28 травня.

«Україна переможе»: Джонсон у парламенті пообіцяв нову зброю та допомогуБорис Джонсон виступив у Верховній Раді. Про що говорив британський прем'єр та що пообіцяв Україні.

«У рамках регулярного діалогу провів чергову телефонну розмову із Борисом Джонсоном. Говорили про посилення оборонної підтримки України, активізацію роботи над гарантіями безпеки, постачання пального в Україну», – написав президент.

Він додав, що Україна та Британія мають спільно запобігти продовольчій кризі та розблокувати українські порти.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що Джонсон запропонував Україні створити новий політичний, економічний та військовий союз, альтернативний Євросоюзу, щоб об'єднати країни, незадоволені політикою Брюсселя, а також відповіддю Німеччини на російську агресію.

Перед цим Джонсон пообіцяв, що злочини росії не залишаться безкарними. А Британія зробить усе для того, щоб злочинна військова машина путіна якнайшвидше померла.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: