«Україна переможе»: Джонсон у парламенті пообіцяв нову зброю та допомогу

Читать на русском
Борис Джонсон виступив у Верховній Раді. Про що говорив британський прем'єр та що пообіцяв Україні.
news.sky.com

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон виступив по відеозв'язку у Верховній раді. Прем'єр висловив упевненість у перемозі України у війні проти росії, а також анонсував нову допомогу, зокрема партію протикорабельних ракет Brimstone та зенітних комплексів Stormer.

«Слово і діло» зібрало головні тези з виступу Джонсона.

  • «На півдні та сході вашої чудової країни путін продовжує свою гротескну та незаконну кампанію із захоплення української землі. І його солдати більше не мають виправдання, що вони не знають, що роблять. Вони скоюють воєнні злочини, і їхні злочини виявляються скрізь, де вони змушені відступати – як ми бачили у Бучі, в Ірпені, у Гостомелі та у багатьох інших місцях. Ми у Великій Британії зробимо все можливе, щоб притягнути їх до відповідальності за ці воєнні злочини».

  • «У мене є одне послання до вас сьогодні: Україна переможе, Україна буде вільною».

  • «Ви зруйнували міф про непереможність путіна і вписали одну з найславетніших сторінок у військову історію та життя своєї країни. Так звана непереборна сила путінської військової машини розбилася про непорушний український патріотизм та любов до Батьківщини. Це зіркова година України, про яку пам'ятатимуть і розповідатимуть майбутнім поколінням».

Boris Johnson addresses Ukraine parliamenteuronews

  • «Ви викрили історичну дурість путіна, гігантську помилку, яку може зробити лише самодержець. Тому що, коли лідер править страхом, фальсифікує вибори, садить у в'язницю критиків, затикає рота ЗМІ і слухає лише підлабузників, коли немає межі його силі – тоді він робить катастрофічні помилки».

  • «Правда в тому, що ми були надто повільні, щоб зрозуміти, що відбувається насправді і ми колективно не змогли тоді (у 2014 році – ред.) запровадити санкції, які мали накласти на володимира путіна».

  • «Найближчими тижнями ми, Велика Британія, відправимо вам протикорабельні ракети Brimstone та зенітні комплекси Stormer».

  • І я можу оголосити сьогодні від уряду Великої Британії про новий пакет підтримки на загальну суму 300 мільйонів фунтів стерлінгів, включаючи радари для точного визначення артилерійських обстрілів ваших міст, важкі безпілотники для постачання ваших військ і тисячі приладів нічного бачення».

  • «Йдеться про право українців захищати себе від насильницької та кривавої агресії путіна. Йдеться про право України на незалежність та національне самовизначення, проти путінського несамовитого імперіалістичного реваншизму. Йдеться про українську демократію проти путінської тиранії. Йдеться про свободу проти гноблення. Це про правильне та неправильне. Це про добро проти зла. І саме тому Україна має перемогти».

Зазначимо, що Володимир Зеленський, у свою чергу, виступав перед британським парламентом 8 березня. Докладніше тут.

Нагадаємо, Велика Британія на рік раніше скасувала всі мита та обмеження на український експорт за умовами угоди про вільну торгівлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: