Джонсон не бачить шляхів для нормалізації відносин із путіним

Читать на русском
Борис Джонсон вважає, що немає способів нормалізувати відносини з путіним та росією, яка брутально порушила міжнародне право.
Getty Images

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що не бачить шляхів для нормалізації відносин із володимиром путіним та росією.

Джонсон сказав про це в інтерв'ю радіо LBC.

Джонсон про переговори з путіним: Це як переговори з крокодилом, у якого в пащі твоя ногаПрем'єр Великої Британії Борис Джонсон не розуміє, як Україна може вести переговори з путіним. Він порівняв це з переговорами з крокодилом, у якого у пащі твоя нога.

«Я думаю, що покаятися володимиру путіну зараз буде дуже важко. Немає нічого неможливого, я вважаю, але я просто не уявляю, як ми можемо зараз нормалізувати відносини з путіним. Він грубо порушив права людини, міжнародне право. Він винний у абсолютно варварському нападі на ні в чому не винну країну», – сказав Джонсон.

На його думку, нормалізувати зараз відносини з росією означало б припуститися помилки, яку Захід зробив у 2014 році після анексії Криму.

«І путін в основному використав це як спосіб «крутити ніж» в Україні. Таким чином, коротка відповідь – ні. Жодної ренормалізації, і Велика Британія дуже чітко про це говорить», – додав він.

Раніше Джонсон говорив, що Захід зробив «жахливу помилку» і дозволив, щоб володимиру путіну «зійшла з рук» анексія Криму у 2014 році.

Нагадаємо, директор національної розвідки США Авріл Хейнс заявила, що володимир путін готується до затяжної війни в Україні, в ході якої він має намір досягти цілей за межами Донецької та Луганської областей.

У НАТО погодилися, що путін не відмовився від свого початкового плану окупувати Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: