У Канаді прокоментували приєднання Швеції і Фінляндії до НАТО

Читать на русском
Міністр закордонних справ Канади заявила, що в НАТО має бути консенсус щодо вступ Швеції та Фінляндії до альянсу.
Ілюстративне фотоFacebook

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі заявила в суботу, 14 травня, що в НАТО має бути консенсус щодо вступ Швеції та Фінляндії до альянсу, але їх приєднання має бути швидким.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Як зазначається, у кулуарах зустрічі міністрів закордонних справ G7 у північній Німеччині, коли її запитали про заяви турецького президента, який висловив протест своєї країни членству обох скандинавських країн, вона відповіла, що наразі «важливо, щоб у нас був консенсус».

У росії погрожують Фінляндії та Швеції військовим вторгненнямУ росії заявили, що при вступі Фінляндії та Швеції в НАТО території цих країн стануть можливою і законною метою для російських військових

При цьому, вона наголосила на тому, шо зараз дві скандинавські країни шукають гарантії безпеки.

«Ми бажаємо, щоб відбулося не лише приєднання Фінляндії та Швеції, а й швидке приєднання, що є основоположним у обставинах, оскільки Фінляндія та Швеція шукають гарантії безпеки», - заявила Жолі.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Туреччина негативно ставиться до наміру Швеції і Фінляндії вступити до НАТО. Оскільки вважає скандинавські країни притулком для «терористичних організацій».

Після цього, скандинасвькі країни відреагували на заяву Ердогана проти їх членства.

Раніше Столтенберг заявив, що процес вступу Фінляндії та Швеції до НАТО піде швидко. А погрози росії говорять про її непошану права кожної нації самій обирати майбутнє.

Напередодні ЗМІ писали, що Фінляндія та Швеція планують подати свої заявки до НАТО одночасно на початку наступного тижня.

У росії раніше вже загрожували Фінляндії та Швеції «негативними наслідками» у разі вступу до Альянсу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: