У росії погрожують Фінляндії та Швеції військовим вторгненням

Читать на русском
У росії заявили, що при вступі Фінляндії та Швеції в НАТО території цих країн стануть можливою і законною метою для російських військових
Михайло ПолянськийПропаганда Кремля

Російська влада перейшла до прямих погроз на адресу Швеції та Фінляндії у відповідь на бажання цих країн приєднатися до НАТО. У росії погрожують обом державам військовим вторгненням, якщо приєднання до Альянсу буде реалізовано.

Про це заявив заступник постійного представника країни-агресора при ООН Михайло Полянський в інтерв'ю російським пропагандистським виданням.

«Вступ Швеції та Фінляндії в НАТО не буде ударом щодо безпеки для рф, росія готова протистояти загрозі Альянсу» - заявив він.

Також Полянський заявив, що як тільки Фінляндія і Швеція вступлять до складу НАТО і розмістять на своїй території підрозділи Збройних сил Альянсу, то території цих країн стануть можливою і законною ціллю для російських військових.

Нагадаємо, раніше президент і прем'єр-міністр Фінляндії заявили, що Фінляндія повинна терміново подати заявку на членство в НАТО, оскільки це зміцнить її безпеку.

12 травня стало відомо, що росія може в п'ятницю, 13 травня, припинити постачання газу до Фінляндії у якості помсти країні за прагнення в НАТО. Ключові політики Фінляндії були про це попереджені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: