Фінляндія має терміново подати заявку в НАТО – президент та прем'єр

Читать на русском
Президент та прем'єр-міністр Фінляндії заявили, що країні потрібно терміново подати заявку до НАТО, щоб зміцнити свою безпеку.
The Finnish Government

Фінляндія має терміново подати заявку на членство в НАТО, оскільки це зміцнить її безпеку.

Про це йдеться у спільній заяві президента Фінляндії Саулі Ніїністе та прем'єр-міністра Санни Марін.

Фінляндія не звертатиме уваги на погрози росії при вступі до НАТО – глава МЗСГельсінкі куди більше цікавиться питанням синхронізації зі Швецією дати вступу в НАТО, ніж істериками з москви

У заяві наголошується, що навесні точилася важлива дискусія про можливе членство Фінляндії в НАТО. Потрібен був час для формування внутрішньої позиції як у парламенті, так і в суспільстві загалом. Крім того, час пішов на комунікацію з НАТО та членами Альянсу, а також зі Швецією.

«Тепер, коли наближається час ухвалення рішення, ми також викладаємо свої спільні позиції для інформації парламентських груп та партій. Членство в НАТО зміцнить безпеку Фінляндії. Ставши членом НАТО, Фінляндія зміцнить весь Альянс. Фінляндія має терміново подати заявку на членство в НАТО. Ми сподіваємося, що кроки на національному рівні, необхідні для досягнення цього рішення, будуть швидко зроблені найближчими днями», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ писали, що Фінляндія та Швеція планують подати свої заявки до НАТО одночасно на початку наступного тижня.

У росії раніше вже загрожували Фінляндії та Швеції «негативними наслідками» у разі вступу до Альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: