Помста за НАТО: росія може завтра перекрити постачання газу Фінляндії – ЗМІ

Читать на русском
Росія може 13 травня припинити постачання газу до Фінляндії, яка заявила про намір подати заявку на членство в НАТО.

Росія може у п'ятницю, 13 травня, припинити постачання газу до Фінляндії. Ключові політики Фінляндії були про це попереджені.

Про це пише місцеве видання Iltalehti із посиланням на джерела.

Єврокомісія розробила план дій на випадок припинення газопостачання з рф – ЗМІУ разі припинення газопостачання з росії, члени Євросоюзу ділитимуться надлишками газу з іншими країнами.

Офіційно у Фінляндії поки що не мають наміру коментувати цю інформацію. Але, як пише газета, якщо постачання російського газу припиниться, «це викличе серйозні проблеми для деякої фінської промисловості та виробництва харчів».

Раніше у Фінляндії припускали, що росія може припинити постачання газу 23 травня, коли настане час сплачувати рахунки.

Нагадаємо, сьогодні, 12 травня, президент та прем'єр-міністр Фінляндії заявили, що країні потрібно терміново подати заявку на вступ до НАТО.

У росії вже пообіцяли, що в такому разі вживуть заходів у відповідь. «Приєднання Фінляндії до НАТО завдасть серйозних збитків двостороннім російсько-фінляндським відносинам, підтримці стабільності та безпеки у північноєвропейському регіоні. Росія буде змушена зробити кроки у відповідь як військово-технічного, так і іншого характеру з метою купування загроз, що виникають у зв'язку з цим, для її національної безпеки», – заявили в МЗС рф.

Зазначимо, раніше ЗМІ писали, що Фінляндія готується до того, щоб уже з травня 2022 року повністю відмовитися від використання російського газу у промисловості та повсякденності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: