У росії пригрозили Фінляндії та Швеції «наслідками» за вступ до НАТО

Читать на русском
Фінляндія та Швеція, які вкрай стурбовані своєю безпекою, готові вже влітку 2022 року відмовитися від політики нейтралітету.
Ілюстративне фото

У росії вкотре погрожують країнам Європи. Країна-агресор стверджує, що вступ Фінляндії та Швеції до НАТО може призвести до негативних наслідків, зокрема, до нестабільності на півночі Європи.

Про це заявила представник Міністерства закордонних справ росії Марія Захарова.

«Навіщо нашим фінляндським і шведським сусідам по Балтійському регіону перетворюватися на новий рубіж протистояння блоку НАТО з Росією - неясно. Негативні наслідки для миру і стабільності на півночі Європи очевидні», - заявила вона.

При цьому, Захарова додала, що вибір - за владою Швеції і Фінляндії, але країни «повинні розуміти і наслідки такого кроку для двосторонніх відносин і в цілому європейської архітектури безпеки».

Обережне НАТО: як Україні розвивати подальші стосунки з АльянсомЧому не варто сподыватися на будь-яку участь НАТО у захисті України, та як нашій державі змінити стратегію взаємовідносин з Альянсом - у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Також представниця МЗС країни-агресора впевнена, що членство Швеції і Фінляндії в НАТО не зміцнюватиме міжнародний престиж країн, навпаки вони навіть стануть «натовською передовою» і «відмовляться від частини суверенітету при виробленні рішень у сфері оборони і зовнішній політиці».

Нагадаємо, що на тлі війни росії проти України Фінляндія та Швеція, які вкрай перейнялися своєю безпекою, готові вже влітку 2022 року відмовитися від політики нейтралітету і приєднатися до НАТО.

Раніше ми повідомляли, що Фінляндія з суботи, 9 квітня, заборонила в'їзд на територію російських і білоруських вантажівок. До цього, 25 березня, державна залізнична компанія Фінляндії VR Group заявила про призупинення сполучення між містами Гельсінкі та Санкт-Петербург поїздами Allegro.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: