Ердоган виступив проти вступу Швеції та Фінляндії до НАТО - подробиці

Читать на русском
Туреччина вже є членом Північноатлантичного альянсу, тому її схвалення необхідне для вступу Швеції та Фінляндії.
Корреспондент.net

Туреччина негативно ставиться до наміру Швеції і Фінляндії вступити до НАТО. Оскільки вважає скандинавські країни притулком для «терористичних організацій».

Про це повідомляє Нaberler.

Як повідомляється, президент Реджеп Таїп Ердоган прокоментував вступ Швеції і Фінляндії до НАТО.

«У нас немає позитивної думки. Скандинавські країни схожі на гостьові будинки терористичних організацій. Ті, хто підтримує тероризм, знаходяться в парламентах цих країн», - зазначив він.

У росії погрожують Фінляндії та Швеції військовим вторгненнямУ росії заявили, що при вступі Фінляндії та Швеції в НАТО території цих країн стануть можливою і законною метою для російських військових

Турецький президент уточнив, що в цих країнах ведуть діяльність представники «Робочої партії Курдистану», яку Анкара вважає терористичною організацією.

Варто зазначити, що Туреччина вже є членом Північноатлантичного альянсу, тому її схвалення необхідне для вступу Швеції та Фінляндії.

Нагадаємо, Столтенберг заявив, що процес вступу Фінляндії та Швеції до НАТО піде швидко. А погрози росії говорять про її непошану права кожної нації самій обирати майбутнє.

Напередодні ЗМІ писали, що Фінляндія та Швеція планують подати свої заявки до НАТО одночасно на початку наступного тижня.

У росії раніше вже загрожували Фінляндії та Швеції «негативними наслідками» у разі вступу до Альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: