Росія не хоче тягатися з НАТО – Пентагон

Читать на русском
Володимир путін не хоче конфлікту з НАТО, оскільки якщо росія вирішить напасти на когось із членів Альянсу, це одразу змінить правила гри.

Володимир путін не хоче конфлікту з НАТО, оскільки якщо росія вирішить напасти на когось із членів Альянсу, це одразу змінить правила гри.

Про це заявив сьогодні голова Пентагону Ллойд Остін під час виступу перед законодавцями Палати представників, повідомляє Twitter-аккаунт журналіста Джеффа Селдіна.

«Якщо подивитися на розрахунки путіна... Моя думка така, що росія не хоче тягатися НАТО», - заявив Остін.

Гітлер 2.0, версія російська, локалізована. Колонка Леоніда ШвецяПорівняння володимира путіна з Адольфом Гітлером напрошується само собою. Але путін відрізняється від фюрера не лише тим, що може загробити планету.

Як зазначив очільник Пентагону, в НАТО налічується 1,9 млн. військовослужбовців. У той же час Альянс має найпередовіші можливості у військовій сфері. Якщо росія вдасться до такого кроку, це відразу ж переросте в «інший вид суперництва».

Слідом за Остіном питання прокоментував і генерал Марк Міллі. Він зазначив, що НАТО здатне відповісти на будь-яку форму або спосіб ескалації, зокрема й з боку росії.

«Ми відслідковуємо це кожного божого дня. Це одна з найважливіших речей, які ми робимо, відстежуючи потенційний ризик ескалації у будь-якій сфері. Чи готові США відповісти, якщо росія з якоїсь причини піде на ескалацію? Так, моя коротка відповідь, однозначно так. У воєнному відношенні ми дуже здатні відповісти на будь-яку форму чи образ ескалації за вказівкою президента», - додав генерал Марк Міллі.

Раніше генсек Amnesty International заявив про те, що президент росії володимир путін і керівництво країни відчувають ненависть до всіх українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: