Путін не відмовився від початкового плану окупувати Україну чи повалити режим – заступник генсека НАТО

Читать на русском
Заступник генсека НАТО вважає, що путін не відмовився від початкових планів щодо України. Проте між його амбіціями та військовими можливостями значна невідповідність.
emerging-europe.com

Президент росії володимир путін не відмовився від свого початкового плану окупувати Україну або обезголовити режим у Києві.

Таку думку в інтерв'ю телеканалу CNN висловив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, передає Digi24.ro.

Джоане прокоментував заяву глави розвідки США Авріл Хейнс про те, що цілі путіна виходять за межі Донбасу.

Глава МЗС Литви: Єдиний спосіб захиститися від погроз росії – відсторонити путінаПоки що путін і його оточення при владі сусідні країни перебувають у небезпеці. Глава МЗС Литви вважає, що єдиний вихід – відсторонення путіна.

«Я зустрічався з місіс Хейнс, і ми маємо дуже схожі аналізи. … ми не вважаємо, що він (путін – ред.) відмовився від свого початкового плану окупувати Україну чи хоча б обезголовити київський режим. Йому це не вдалося, бо він має високі політичні амбіції, однак його військові можливості, його сухопутні війська, його поразка в Києві, його проблеми з моральним духом військ – ми бачимо невідповідність між політичними амбіціями та можливостями», — сказав Джоане.

Заступник генсека вважає, що за таких невідповідностей є ризик прийняття ситуативних рішень, які не враховують реакцію на місцях – опір українців, підтримку, яку вони отримують від союзників.

Джоане також прокоментував, чому путін не оголосив офіційно війну Україні 9 травня: «Ми вважаємо, що навіть для нього є певні політичні труднощі у призові російських людей та відправленні молодих людей туди, де більшість їхніх співгромадян убито чи поранено».

Заступник генсека Альянсу також зазначив, що перед НАТО зараз стоїть потрійне зобов'язання: допомагати Україні; захищати країни-члени, особливо на східному фланзі; переконатися, що війна між росією та Україною не переросте у війну між НАТО та росією.

Нагадаємо, за даними розвідки США, росія до середини травня може остаточно анексувати територію ОРДЛО. Наступним кроком стане спроба анексувати окуповану Херсонську область України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: