Ердоган знову зателефонував путіну: що запропонував турецький лідер щодо питання України

Читать на русском
Президент Туреччини Ердоган знову запропонував президентові росії путіну провести переговори з президентом України Зеленським у Стамбулі.
фото REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів телефонну розмову з президентом росії володимиром путіним. Глава Туреччини повторив свою пропозицію провести переговори Зеленського та путіна у Стамбулі.

Про це йдеться у повідомленні адміністрації президента Туреччини у Twitter у вівторок, 26 квітня.

Зеленський провів переговори з Ердоганом: про що говорили президентиПрезидент Туреччини провів телефонну розмову із українським колегою. Ердоган заявив, що Анкара готова надати необхідну підтримку переговорному процесу.

«Президент Ердоган повторив свою пропозицію підвищити стамбульський процес, важливий етап для переговорів між Росією та Україною, до рівня лідерів», - йдеться у повідомленні.

Ердоган заявив, що Туреччина продовжить докладати всіх зусиль, щоб покласти край нинішньому стану речей, яке завдає шкоди всім, і встановити міцний мир.

«Президент Ердоган зазначив, що продовження позитивної динаміки, досягнутої на стамбульських переговорах з метою прокладання шляху до миру, принесе користь усім», - додали в адміністрації.

У пресслужбі президента рф подробиць розмови поки що не озвучували.

Нагадаємо, два дні тому президент України Володимир Зеленський провів переговори з Ердоганом.

Наприкінці березня Ердоган заявив, що переговори України та росії в Стамбулі «вселили надію на світ». Президент Туреччини також підтвердив готовність до зустрічі та переговорів із Зеленським та путіним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: