Лукашенко на параді заявив, що в «братській» Україні «нацизм знову підняв голову»

Читать на русском
Самопроголошений президент Білорусі заявив, що це начебто західні еліти зіткнули українців та росіян.
фото: БЕЛТА

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в Україні, яка «дивом вижила», «нацизм знову підняв голову».

Про це Лукашенко сказав у своєму виступі на параді 9 травня, повідомляє БЕЛТА.

Він заявив, що це західні еліти виростили в Україні «цього монстра», а також начебто «повалили законну владу, озброїли до зубів новоявлених поплічників Бандери та Шухевича, зробили нацизм державною ідеологією» та зіткнули «братів українців та росіян».

«Послідовники нацистів одержимі ідеєю реваншу. Але відкрито боротися зі спадкоємцями радянського народу не готові. Добре, мабуть, засвоїли уроки. Тому накачують Україну зброєю, воюють із меморіалами, символами, ветеранами, в'язнями концтаборів та навіть їхніми сім'ями. У найстрашнішому сні неможливо було уявити, що там, у цій братській нам країні, яка дивом вижила під чоботом фашистських окупантів, нацизм знову підніме голову», - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, про що володимир путін сьогодні говорив на параді, можна подивитися у матеріалі.

Згодом у РНБО назвали причину скасування авіапараду до 9 травня у містах країни-агресора.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що путін намагається перекрутити історію, щоб у такий спосіб виправдати своє жорстоке вторгнення в Україну.

Президент Володимир Зеленський у своєму привітанні із Днем перемоги також згадав напад росії на Україну. Президент наголосив, що Україна пережила різні війни, але всі мали один фінал.

Також нагадаємо, що російського посла у Польщі Сергія Андрєєва облили червоною фарбою, коли він намагався покласти квіти на військовому меморіальному цвинтарі радянських солдатів у Варшаві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: