Абсолютна більшість українців негативно ставляться до путіна та лукашенка – опитування

Читать на русском
До Лукашенка негативно ставляться 96 відсотків українців, до путіна – 98 відсотків. За час війни покращилося ставлення українців до керівників Польщі, Британії, США, Туреччини, Литви та Франції.

Абсолютна більшість українців негативно ставляться до Олександра Лукашенка (96%) та володимира путіна (98%).

Про це свідчать результати опитування групи «Рейтинг».

При цьому за останні два місяці значно покращилося ставлення українців до керівників Польщі, Великої Британії, США, Туреччини, Литви та Франції.

Путін втратив інтерес до мирного договору з Україною та хоче захопити «якнайбільше території» – FTПісля невдач росії в Україні путін серйозно розглядав можливість укладання мирної угоди з Україною. Але після загибелі крейсера Москва та звинувачень у воєнних злочинах втратив до цього інтерес.

Так, до президента Польщі Дуди позитивно ставляться 92% опитаних, до прем'єр-міністра Британії Джонсона – 87%, президента США Байдена – 86%, президента Туреччини Ердогана – 76%, президента Литви Науседи – 75%, президента Франції Макрона – 75%. До президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн позитивно ставляться 66%.

А ось до канцера Німеччини Олафа Шольца ставлення українців погіршилося: негативно до нього ставляться 54%, позитивно – 30%. До президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра позитивно ставляться 26%, негативно – 44%.

Також за останні півтора місяці покращилася оцінка міжнародної допомоги з боку українців.

Нагадаємо, за результатами опитування в рф, більшість росіян підтримують війну проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: