Дії путіна та його оточення рівні нацистам – глава Міноборони Британії

Читать на русском
Міністр оборони Британії порівняв путіна та його оточення з нацистами. За його словами, своїм нападом на Україну вони відображають фашизм та тиранію 70-річної давності.
dailymail.co.uk

Президент володимир путін і його найближче політичне оточення копіюють нацистів своїм вторгненням в Україну.

Про це йдеться у промові міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, яку він має виголосити сьогодні, 9 травня, повідомляє The Guardian.

Гітлер 2.0, версія російська, локалізована. Колонка Леоніда ШвецяПорівняння володимира путіна з Адольфом Гітлером напрошується само собою. Але путін відрізняється від фюрера не лише тим, що може загробити планету.

«Своїм вторгненням в Україну путін, його найближче оточення та генерали тепер відображають фашизм та тиранію 70-річної давності, повторюючи помилки тоталітарних режимів минулого століття», — має сказати Воллес у своєму виступі у Музеї національної армії в Лондоні.

«Їх неспровоковане та незаконне вторгнення в Україну, напади на безневинних громадян та їхні будинки, а також масові звірства, у тому числі навмисно спрямовані проти жінок та дітей, ганьблять пам'ять про минулі жертви та колись горду світову репутацію росії», – йдеться у промові міністра.

У промові Воллеса наголошується, що професійні солдати мають бути вражені поведінкою російської армії. «Вони не лише займаються незаконним вторгненням та воєнними злочинами, а й їхні вищі чини підвели своїх рядових настільки, що вони мають постати перед воєнним трибуналом», — скаже він.

Нагадаємо, про що володимир путін говорив у своїй святковій промові можна подивитися тут.

Президент Володимир Зеленський вранці також привітав українців із Днем перемоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: