Росія використовуватиме навчання у Білорусі, щоб стримати українські сили – Міноборони Британії

Читать на русском
Росія може спробувати роздмухати паніку через навчання в Білорусі, щоб скувати українські сили на півночі і не дати перекинути їх на схід.
https://t.me/modmilby

Раптові навчання в Білорусі не є чимось незвичайним і не становлять загрози. Але росія може спробувати «роздмухати» цю загрозу, щоб скувати українські сили на півночі країни.

Про це йдеться у розвідувальному звіті Міноборони Великої Британії.

«Було помічено, що білоруські сухопутні війська перекидають із гарнізону у поле для навчань. Це відповідає сезонним нормам, оскільки кульмінація циклу зимової підготовки у Білорусі припадає на травень місяць. Росія, швидше за все, прагнутиме роздмухати загрозу, яку становлять для України ці навчання, щоб скувати українські сили на півночі, не даючи їм можливості брати участь у битві за Донбас», – повідомили у розвідці.

Але в Міноборони наголосили, що наразі не очікується відхилень від звичайної для навчань активності, які можуть становити загрозу для союзників.

Нагадаємо, вчора, 4 травня, у збройних силах Білорусі розпочалася раптова перевірка сил реагування. У міноборони заявили, що мета перевірки – оцінка готовності та здатності особового складу до оперативного реагування на можливе виникнення кризових ситуацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: