Путін намагається перекрутити історію, щоб виправдати війну в Україні – Блінкен

Читать на русском
Президент рф путін намагається перекрутити історію, щоб таким чином виправдати своє жорстоке вторгнення в Україну.
Фото DW

Президент рф путін намагається перекрутити історію, щоб таким чином виправдати своє жорстоке вторгнення в Україну.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Він підтвердив рішучість США та інших країн протистояти російській агресії.

«Я приєднуюсь до своїх співвітчизників і людей по всьому світу в підготовці до відзначення 77-ї річниці Дня перемоги в Європі. Разом ми вшановуємо спільну стійкість і рішучість усіх солдатів і цивільних, які привели до перемоги союзників над нацистами. Ми оплакуємо нещадне вбивство мільйонів у тій завойовницькій війні, яку вів деспот, бажаючи підкорити своїх сусідів. І ми підтверджуємо нашу рішучість працювати разом, щоб протистояти агресії та нелюдяності, які продовжують затьмарювати світ сьогодні», – йдеться в повідомленні.

Він додав, що перемогу союзників над нацистами слід шанувати як досягнення колективного героїзму та жертовності. Блінкен наголосив, що сьогодні путін намагається перекрутити історію, щоб спробувати виправдати свою неспровоковану і жорстоку війну проти України.

«Ті, хто вивчає минуле, знають, що президент Зеленський і хоробрий народ України втілюють дух тих, хто переважав під час Другої світової війни. Вони мужньо захищають свою країну, свою демократію та законне майбутнє України в цілій, вільній і мирній Європі», – підкреслив держсекретар США.

Раніше Блінкен заявляв, що перенесення бойових дій на територію росії - це виключно рішення України. Вона повинна сама вирішувати, чи варто їй йти на такий крок. Така офіційна позиція Сполучених Штатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: