«Погана погода» ні до чого: у РНБО назвали причину скасування авіапараду до 9 травня у містах росії

Читать на русском
Скасування повітряної частини параду до 9 травня у великих містах росії нібито через погану погоду – це маніпуляція влади.
ілюстративне фото

Скасування повітряної частини параду у великих містах росії нібито через погану погоду – це маніпуляція влади. Є припущення, що польоти російської авіації не відбулися через побоювання бути збитими.

Про це повідомив ЦПД при РНБО у Telegram у понеділок.

Втрати російської армії до 9 травня досягли 25 650 убитих солдатівЗ початку повномасштабного вторгнення втрати росії в Україні становлять близько 25 650 військових особового складу.

Як відомо, росія скасувала повітряну частину параду до 9 травня в Москві, єкатеринбурзі, новосибірську, самарі, ростові-на-дону та інших великих містах.

За офіційною версією кремля, яку озвучили у ЗМІ, повітряну частину параду скасовано через погані погодні умови.

«Цікаво, що в 2020 році російські медіа писали, що росія витратила більше 540 млн рублів на «розгін хмар» для безпеки польотів військової авіації. Минулого року ця сума склала 417 млн ​​рублів», - зазначають у центрі.

За версією російських опозиціонерів, насправді польоти скасували, оскільки російські літаки в деяких містах можуть зустріти на заваді українські переносні зенітно-ракетні комплекси.

«Тому історія про «погану погоду» – лише маніпуляція, оскільки для росії витратити 500 млн рублів на сакральну дату путіна – не проблема. Особливо, зважаючи на те, що, за різними оцінками, щодня росія на «спецоперацію» з Україною витрачає від 500 млн доларів до 20 млрд доларів», - додали в ЦПД при РНБО.

Нагадаємо, сьогодні в Москві на параді путін почав свою промову з короткого поздоровлення ветеранів, а потім швидко перейшов до виправдання за вторгнення в Україну.

В ОПУ прокоментували виступ путіна на параді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: