Лукашенко вважає, що війна росії в Україні «затягнулася»

Читать на русском
Олександр Лукашенко думав, що війна росії в Україні триватиме менше. І заявив, що Білорусь нібито все робила, щоби цієї війни не було.

Олександр Лукашенко заявив, що війна росії в Україні «затягнулася». Хоча зазначив, що недостатньо знайомий із ходом військових дій.

Таку заяву білоруський диктатор зробив під час інтерв'ю Associated Press.

«Але я не настільки занурений у цю проблему, щоби сказати, за планом у них там йде, у росіян, як вони кажуть, або як я це відчуваю. Я ще раз це наголошую: я це відчуваю так, що ця операція затягнулася», – висловив Лукашенко свою думку, цитує Белта.

Росія планувала військове вторгнення до Білорусі – розвідкаРосія готувала напад та окупацію Білорусі. Про це свідчать документи, отримані воєнною розвідкою України.

Він заявив, що Білорусь нібито «все робила та робить, щоб цієї війни не було».

Лукашенко також поділився своєю «експертною» думкою щодо того, як бойові дії в Україні можна зупинити протягом тижня: «Якщо тільки Джо Байден скаже: «Всі, мужики, повоювали, по-російськи кажучи, морду один одному набили – давайте припиняйте. Війна нікому не потрібна, вона невигідна», – упродовж тижня все припиниться».

Але застосування ядерної зброї у разі затягування військових дій в Україні Лукашенко вважає «абсолютно неприпустимим»

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що на мирних переговорах між Україною та росією «обов'язково» має бути представлена білоруська сторона. А росія запропонувала включити Білорусь до списку країн-гарантів безпеки України.

При цьому ще у березні Лукашенко звинувачував Україну у «підготовці нападу на Білорусь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: