Ми пережили різні війни, але всі мали один фінал: Зеленський привітав українців з Днем перемоги

Читать на русском
День перемоги над нацизмом святкує Україна 9 травня. Володимир Зеленський привітав громадян, запевнивши, що незабаром Україна святкуватиме дві перемоги.
president.gov.ua

Україна сьогодні, 9 травня, відзначає День перемоги над нацизмом. Президент Володимир Зеленський у своєму привітанні зазначив, що Україна пишається предками, які перемогли нацизм та не дозволить нікому анексувати цю перемогу.

Сьогодні Україна бореться за нову перемогу, і в тому, що вона буде, не має сумнівів, сказав президент. «У чому наша перевага над ворогом? Ми розумніші на одну книгу. Це підручник з історії України. Ми б не знали горя, якби всі наші вороги вміли читати й робити правильні висновки. 24 лютого росія почала наступ. Наступ на ті самі граблі. На них наступає нога кожного окупанта, який приходить на нашу землю. Ми пережили різні війни. Але всі мали один фінал», – сказав Зеленський.

Він наголосив, що жоден окупант не зміг прижитися на українській землі та «пустити в неї коріння», скувати вільний дух українців. Україна все одно перемагає, сказав Зеленський, бо це наша земля.

«Бо хтось воює за батюшку царя, фюрера, партію й вождя, а ми – за Батьківщину. Ми ніколи не воювали проти когось. Ми завжди воюємо за себе. За свою свободу. За свою незалежність. Щоб перемога наших предків була недаремною. Вони билися за свободу для нас і перемогли. Ми б'ємося за свою свободу, за свободу для своїх дітей, а отже, переможемо. Ми ніколи не забудемо те, що зробили наші предки у Другій світовій війні», – йдеться у зверненні президента.

Зеленський нагадав, що у Другій світовій війні загинули близько 8 млн українців – кожен п'ятий українець не повернувся додому. А загалом війна забрала не менше 50 млн життів.

«Ми не кажемо «можем повторить». Бо хотіти повторити 2194 дні війни може тільки божевільний. Той, хто вже повторює сьогодні жахливі злочини гітлерівського режиму, наслідує нацистську філософію, копіює все, що робили вони. Він приречений. Бо був проклятий мільйонами предків, коли почав наслідувати їхнього вбивцю. А тому втратить усе. І зовсім скоро в Україні буде два Дні Перемоги. А в когось не залишиться жодного», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що володимир путін на тлі численних невдач російських військ і великих втрат може 9 травня офіційно оголосити Україні війну.

Напередодні путін, виявивши особливий цинізм, привітав народ України із Днем перемоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: