Зеленський запросив Шольца та Штайнмаєра приїхати до Києва – ЗМІ

Читать на русском
ЗМІ повідомили, що Володимир Зеленський запросив до Києва Штайнмаєра та Шольца. Конкретної дати немає.
welt.de

Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Франком-Вальтером Штайнмаєром запросив його, а також канцлера Німеччини Олафа Шольца приїхати до Києва.

Про це повідомляють одразу кілька західних ЗМІ, зокрема Reuters, AFP та Bild.

Скандал із візитом Штайнмаєра до Києва: видання Der Spiegel повідомило подробиціВидання Der Spiegel опублікувало подробиці скандалу з візитом Штайнмаєра в Києві, що не відбувся. Поїздка готувалася довго, а скасували її буквально в останній момент.

Про конкретні дати поїздки поки не повідомляється, але газета Bild пише, що це може бути 8 чи 9 травня. Крім того, видання уточнює, що розмова Зеленського та Штайнмаєра тривала 45 хвилин.

Зеленський у своєму Twitter обмежився лише таким повідомленням: «Провів добру, конструктивну, дуже важливу розмову з Федеральним президентом Німеччини паном Штайнмаєром. Подякував за потужну підтримку України. Очікуємо на її посилення. Лідерська позиція Німеччини важлива для протидії агресії рф. Повідомив про ситуацію на фронті, критичний стан справ у Маріуполі».

Нагадаємо, Зеленський та Штайнмаєр сьогодні вперше поспілкувалися після того, як президентові Німеччини відмовили у візиті до Києва у квітні.

Через цю історію до Києва відмовлявся приїжджати канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник розкритикував таку позицію Шольца, заявивши, що не час розігрувати з себе «ображену ковбасу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: