Шольц не хоче їхати до Києва через історію зі Штайнмаєром

Читать на русском
Канцлер Німеччини Шольц поки що не хоче їхати до Києва через те, що в середині квітня Україна відмовила у візиті Штайнмаєру.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц поки що не хоче їхати до Києва, бо українська сторона відмовила у візиті президентові Франку-Вальтеру Штайнмайєру.

Про це сам Шольц заявив у інтерв'ю телеканалу ZDF.

Відмову у візиті Штайнмаєру канцлер назвав «примітною справою».

Український посол розповів, чому Штайнмаєру відмовили у візитіПосол відмовився коментувати або спростовувати припущення про те, що причиною відмови є спірна позиція Штайнмаєра щодо України.

«Не може бути, щоб країна, яка надає так багато військової допомоги, стільки фінансової допомоги, коли йдеться про гарантії безпеки, які є важливими для України… ви потім сказали: «Президент не може приїхати», – сказав Шольц.

Щодо запланованої поїздки до Києва лідера ХДС Фрідріха Мерца, Шольц сказав, що він поінформував його про свої плани: «У мене немає заперечень».

Нагадаємо, 12 квітня газета Bild повідомила, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр хотів приїхати до Києва з делегацією президентів інших країн, але йому дали зрозуміти, що його візит є «небажаним». Сам Штайнмаєр підтвердив це.

Після видання Der Spiegel розповіло подробиці цієї ситуації.

Володимир Зеленський заявив, що не отримував від Штайнмаєра офіційного звернення щодо візиту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: