Посол України назвав Шольца «ображеною ліверною ковбасою» через його небажання їхати до Києва

Читать на русском
Посол Мельник, коментуючи відмову Шольц приїхати до Києва, заявив, що не час розігрувати скривджену ліверну ковбасу.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник розкритикував попередню відмову канцлера Олафа Шольца від поїздки до Києва.

Про це повідомляє Spiegel.

Скандал із візитом Штайнмаєра до Києва: видання Der Spiegel повідомило подробиціВидання Der Spiegel опублікувало подробиці скандалу з візитом Штайнмаєра в Києві, що не відбувся. Поїздка готувалася довго, а скасували її буквально в останній момент.

«Розігрувати скривджену ліверну ковбасу звучить не надто по-державному. Йдеться про найжорстокішу війну на знищення з часів нападу нацистів на Україну, це не дитячий садок», – заявив Мельник.

За словами Мельника, президент України Володимир Зеленський все одно буде радий прийняти Шольца у Києві. Але посол також сказав: «Чого Україна очікує набагато більше, ніж будь-яких символічних візитів, то це те, що уряд швидко реалізує пропозицію Бундестагу про постачання важких озброєнь і виконає дані досі обіцянки».

Раніше Олаф Шольц заявив, що поки що не хоче їхати до Києва, тому що українська сторона відмовила у візиті президентові Франку-Вальтеру Штайнмаєру.

Нагадаємо, Андрій Мельник заявив, що постачання зброї від Німеччини не може спровокувати Третю світову війну, оскільки вона вже почалася.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: