Зеленський прокоментував свою позицію щодо Штайнмаєра: «Звернення не отримували»

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський заявляє, що не отримував офіційного звернення президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра щодо візиту в Україну.

Президент Володимир Зеленський розповів, що не отримував офіційного звернення президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра щодо візиту в Україну і що Україна може собі дозволити бути серед реальних друзів.

Про це український лідер повідомив на брифінгу з президентами Польщі, Литви, Латвії та Естонії.

«Я як президент і наш офіс офіційно не отримували звернення президента Німеччини і офісу президента Німеччини щодо візиту в Україну. У нас країна вільна і ми готові бути транзитною державою, якщо це питання економічні, а не політичні», - зазначив він.

«Ви робите замало»: Кулеба закликав Німеччину дати Україні більше озброєнняДмитро Кулеба закликав Німеччину дати Україні більше зброї, оперативніше приймати рішення та запровадити жорсткіші санкції проти Росії.

Також, український президент наголосив, що у такі складні часи українці хочуть бути серед друзів.

«Друге. Завтра буде 50 днів війни… Я думаю, що ми можемо собі дозволити, знаючи, що щодня ми втрачаємо людей, бути серед тих, хто нас реально підтримує, серед реальних друзів. Я вважаю, що реальних друзів багато не буває. Ми задоволені цією кількістю», - сказав Зеленський.

Водночас, на прохання прокоментувати заяву президента Франції Еммануеля Макрона щодо того, що росіяни і українці є братніми народами, Зеленський сказав, що хотів би обговорити з ним його заяву.

«Я не чув пана президента Французької республіки. Ця заява, якщо вона правдива… Ми не втрачаємо жодної деталі. Такі речі для нас дуже болючі. Тому я обов’язково зроблю все, щоб сьогодні або завтра з ним обговорити саме це питання», - додав український лідер.

Нагадаємо, що газета Bild повідомила, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр хоче приїхати до Києва разом із делегацією європейських дипломатів, але Володимир Зеленський не хоче приймати його у столиці.

Пізніше видання Der Spiegel повідомило подробиці цієї ситуації.

Зазначимо, що раніше Штайнмаєр висловився за притягнення до відповідальності володимира путіна та всіх, хто причетний до злочинів в Україні. Він також казав, що не очікував на те, що росія наважиться розв'язати повномасштабну війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: