Зеленський відмовляє зустрічатися зі Штайнмаєром через його зв'язки з росією – Bild

Читать на русском
Президент Німеччини хотів приїхати в Україну та зустрітися із Зеленським, але з Києва надіслали сигнал про те, що йому поки що не раді.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр хоче приїхати до Києва разом із делегацією європейських дипломатів, але Володимир Зеленський не хоче приймати його у столиці.

Про це повідомляє німецький таблоїд Bild із посиланням на джерела.

Перед самою війною Шольц намагався вмовити Зеленського відмовитися від шляху до Європи – WSJЗеленський навідріз відмовився говорити про подібне, нагадавши Шольцу про те, що путіну не можна довіряти, росія не має звички дотримуватися договору

Можливою датою візиту було 13 квітня. Штайнмаєр збирався приїхати разом з іншими політиками Євросоюзу, але, як пише газета, з Києва до Офісу президента Німеччини «надійшла чітка заява про те, що на даний момент вони не готові до жодних зустрічей».

Причина – багаторічні тісні зв'язки Штайнмаєра з росією, його активна підтримка будівництва газопроводу «Північний потік-2». Він також вважається «архітектором» дружньої політики федерального уряду Німеччини стосовно росії.

«Ми всі знаємо про тісні зв'язки Штайнмаєра з росією, які також призвели до формування «формули Штайнмаєра». Нині йому не раді у Києві. Подивимося, чи це зміниться потім», – сказав Bild український дипломат.

Штайнмаєр підтвердив, що збирався відвідати українську столицю разом із главами Литви, Латвії та Естонії. «Я був готовий до цього. Але, мабуть, і мушу визнати, що в Києві цього не хотіли», – сказав він на пресконференції у Варшаві, передає Tagesschau.

Нагадаємо, раніше Штайнмаєр висловився за притягнення до відповідальності володимира путіна та всіх, хто причетний до злочинів в Україні. Він також казав, що не очікував на те, що росія наважиться розв'язати повномасштабну війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: