Для порятунку людей з «Азовсталі» потрібна тиша, Україна домовляється – Зеленський

Читать на русском
Він подякував усім, хто займається евакуаційною операцією - Ірині Верещук, Андрію Єрмаку, Давиду Арахамії, представникам ООН, Міжнародному комітету Червоного Хреста.
Офіс президента України

Україна і надалі домовляється про порятунок людей з «Азовсталі», але для цього потрібен режим тиші. Україна готова його забезпечити, очікується рішення країни-агресора.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у своєму вечірньому відеозверненні.

«Домовляємось і сподіваємось – продовжити порятунок людей з «Азовсталі», з Маріуполя. Там ще залишаються цивільні. Жінки, діти. Щоб вдалося їх врятувати, потрібно продовження режиму «тиші». Українська сторона – готова його забезпечити. Потрібен час, щоб просто підняти людей з тих підвалів, з тих укриттів під землею. В наявних умовах, не можемо використовувати спеціальну техніку, щоб розчистити завали. Все робиться вручну. Але ми віримо, що усе вдасться», - сказав Зеленський.

Президент також додав, що обговорював рятувальну операцію людей з «Азовсталі» з генеральним секретарем ООН Антоніу Гуттерішем.

Український лідер нагадав що минулої доби, 4 травня, завершився другий етап евакуаційної операції з Маріуполя, із самого міста та околиць вдалося врятувати 344 людини.

«Саме стільки людей сьогодні виїхали в Запоріжжя. Наша команда готується їх зустрічати. Зустрічати так само, як і понад 150 людей, яких вдалося вивезти з «Азовсталі». Усі вони отримують необхідну допомогу. Усі вони отримають від нашої держави найтурботливіше ставлення», - зазначив Зеленський.

Він подякував усім, хто займається евакуаційною операцією - Ірині Верещук, Андрію Єрмаку, Давиду Арахамії, представникам ООН, Міжнародному комітету Червоного Хреста - завдяки яким досягли домовленості та забезпечили тишу й коридор для людей.

Нагадаємо, що на «Азовсталі» другий день тривають важкі кровопролитні бої.

Також нагадаємо, що 1 травня вдалося вивезти з Маріуполя понад 100 цивільних осіб.

30 квітня командування полку «Азов», який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей.

При цьому, 3 травня до Запоріжжя прибули ще 156 мешканців Маріуполя, які ховалися в укритті меткомбінату «Азовсталь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: