Евакуація з Маріуполя: Зеленський обговорив з генсеком ООН порятунок цивільних з «Азовсталі»

Читать на русском
Президент України подякував ООН та Міжнародному комітету Червоного Хреста, які продемонстрували можливість досягнення прогресу в найскладніших гуманітарних кризах у нашій країні.
Ілюстративне фотоОфіс президента України

Президент України Володимир Зеленський у розмові з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем попросив сприяти в евакуації цивільних з комбінату «Азовсталь».

Про це повідомляє Офіс Президента.

Зазначається, що український лідер провів телефонну розмову з Гутеррешем, під час якої вони обговорили перший етап евакуації цивільних з «Азовсталі» та подальшу співпрацю в цьому напрямку.

Зеленський поінформував Гутерреша про успішне проведення першого етапу, під час якого з «Азовсталі» вдалося вивезти 121 людину, та висловив сподівання на успішне продовження евакуаційної операції.

Колона евакуйованих із «Азовсталі» прибула до ЗапоріжжяКолона цивільних осіб, евакуйованих із металургійного заводу «Азовсталь» в Маріуполі, у вівторок, 3 травня, прибула до Запоріжжя.

Український президент висловив подяку особисто генеральному секретарю ООН за його зусилля з евакуації українських громадян з «Азовсталі». Він звернувся до Гутерреша з проханням сприяти у вивезенні з «Азовсталі» усіх поранених.

«Під загрозою – життя людей, які залишаються там. Для нас важливий кожен і кожна. Просимо вашого сприяння у їх порятунку», – сказав Зеленський.

Президент України подякував ООН та Міжнародному комітету Червоного Хреста, які продемонстрували можливість досягнення прогресу в найскладніших гуманітарних кризах у нашій країні.

«Про роль ООН та МКЧХ у цьому дізнався весь світ. Це продемонструвало, що міжнародні організації можуть бути дієвими», – зазначив український лідер.

Варто зазначити, що росіяни розпочали штурм «Азовсталі» у Маріуполі.

Нагадаємо, що українські військовослужбовці, які зараз перебувають на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі, сьогодні, 4 травня, не виходять на зв'язок із мером міста, але вчора вони ще спілкувалися.

Також ми писали про те, що війська окупантів безуспішно наступають у окремих районах «Азовсталі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: