Поки що лише 3 з 14 евакуаційних автобусів з Маріуполя доїхали до Запоріжжя – мер

Читать на русском
На підконтрольну Україні територію дісталися лише чверть автобусів із евакуйованими жителями Маріуполя.
фото УНН

На підконтрольну Україні територію дісталися лише 3 з 14 автобусів з евакуйованими жителями Маріуполя. Доля решти 11 автобусів і людей у них поки що невідома.

Про це повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко в ефірі телемарафону у вівторок уранці, 3 травня.

Новий етап евакуації з Маріуполя призначили на ранок 3 травня – міськрада МаріуполяТочкою збору для бажаючих евакуюватися стане Луначарське кільце біля Бердянська. Евакуація розпочнеться о сьомій годині ранку

«Коли ми оголосили, і російська сторона погодилася на евакуацію, що дасть нам 90 автобусів, визначили 3 локації, але приїхало лише у 2 локації 14 автобусів, а до України доїхало лише 3. Ми розуміємо, що десь поділися 11 автобусів, які повинні були рухатися у бік Запоріжжя на підконтрольну частину нашої держави, але десь загубилися. Втрачаються вони у цих фільтраційних центрах, на жаль, вони (окупанти – ред.) забирають та викрадають наших мешканців, і сьогодні це відбувається і в нашому українському Маріуполі», - розповів Бойченко.

На запитання, скільки таких центрів у Маріуполі та навколо, він повідомив, що 4, і що окупанти прискіпливо проводять «фільтрацію» українців, які виїжджають із Маріуполя.

Бойченко також повідомив, що у вівторок очікувалася евакуація 2 тисяч жителів Маріуполя з окупованого Бердянська Запорізької області, куди вони змогли дістатися самостійно.

«Зараз колона рухається у напрямку Запоріжжя, ще триває ця евакуація… Чекаємо, що вона все ж таки відбудеться», - уточнив він.

За словами мера, зараз у Маріуполі понад 100 тисяч мирних жителів, у тому числі щонайменше 200 безпосередньо на території заводу «Азовсталь».

Нагадаємо, з «Азовсталі» 1 травня вдалося провести першу евакуацію цивільних – українська сторона вивезла понад сто жінок, дітей та людей похилого віку.

Надалі планується вивезти всіх людей із заводу. 2 та 3 травня евакуація з Маріуполя мала продовжитися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: