З «Азовсталі» почалася евакуація цивільних, поранених військових не беруть – Паламар

Читать на русском
У полку сподіваються, що домовленості будуть дотримані й ці люди поїдуть до Запоріжжя, а не потраплять у полон до рашистів
Ілюстративне фотоImago Image Center

У Маріуполі з території підприємства «Азовсталь», яке утримується українськими військами, почалася евакуація цивільних. Поки що тільки 20 осіб передані для евакуації, при цьому поранених військових евакуаційна місія не бере.

Про це заявив заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар у своєму відеозверненні 30 Квітня.

Паламар розповів, що всю ніч по території заводу наносилися удари. Заявлений російськими окупантами режим тиші почався із запізненням на п'ять годин - об одинадцятій годині ранку. Евакуаційна колона запізнилася ще сильніше, на 12 з гаком годин - вона приїхала о 18:25 замість шостої години ранку.

«Азов» опублікував відео, де рашисти обстрілюють житлові будинки Маріуполя з танківАзов поділився відео, як росіяни обстрілюють житлові будинки Маріуполя з танків, зазначивши, що це наочно показує, чому люди переховуються на заводі Азовсталь.

«На 19:40 ми передали в домовлене місце 20 цивільних, яких вдалося визволити з-під завалів. Це жінки та діти» - додав він.

У полку сподіваються, що домовленості будуть дотримані й ці люди поїдуть до Запоріжжя, а не потраплять у полон до рашистів. Також солдати продовжують діставати з-під завалів мирних жителів і сподіваються, що їх також вийде евакуювати. При цьому Паламар висловив подив, чому евакуаційна місія абсолютно ігнорує поранених українських військовослужбовців, більшу частину з яких терміново потрібно вивозити. У полку наполягають на їх негайній евакуації, оскільки майже всім пораненим потрібна термінова кваліфікована медична допомога в належних умовах.

Нагадаємо, раніше в міськраді Маріуполя заявили, що в суботу, 30 квітня, може пройти евакуація жителів Маріуполя. Транспорт для евакуації на підконтрольну Україні територію надасть російська сторона.

Евакуацію з Маріуполя намагалися провести неодноразово. Зокрема, такі вимоги путіну висував генеральний секретар ООН. Також володимир путін тричі відмовив Папі Римському Франциску в організації гуманітарних коридорів з Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: