Верещук розповіла, скільки за добу евакуювали людей гуманітарним коридором з Маріуполя

Читать на русском
Маріупольська гуманітарна операція триває. Також, Україна та росія домовились щодо встановлення режиму припинення вогню з 5 по 7 травня.
armyinform

Протягом минулої доби, 4 травня, по гуманітарному коридору з Маріуполя до Запоріжжя вдалося евакуювати 344 особи.

Про це віцепрем’єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила у Телеграмі.

«Сьогодні в рамках маріупольського гуманітарного коридору евакуювали 344 людини. Це жінки, діти та люди похилого віку з Маріуполя, Мангуша, Бердянська, Токмака та Василівки. Всі вони щойно прибули до Запоріжжя. Ще одна наша маленька перемога», - написала Верещук.

Вона також подякувала за роботу працівникам ООН та Міжнародного Комітету Червоного Хреста, працівникам гуманітарної колони: водіям та співробітникам ДСНС.

«Маріупольська гуманітарна операція триває», - зазначила Верещук.

Евакуація з Маріуполя: Зеленський обговорив з генсеком ООН порятунок цивільних з «Азовсталі»Президент України подякував ООН та Міжнародному комітету Червоного Хреста, які продемонстрували можливість досягнення прогресу в найскладніших гуманітарних кризах у нашій країні.

Водночас, за її словами, Україна та росія домовились щодо встановлення режиму припинення вогню з 5 по 7 травня на території «Азовсталі». Захисники Маріуполя використають цей час, аби підготувати цивільних й місцевість до евакуації.

«Цей час потрібен нашим військовим там, щоби дістати жінок та дітей з-під завалів та із підвалів, і передати їх на евакуацію. Росіяни мінують всі підходи до «Азовсталі», тому ще потрібен час на розмінування, щоби автобуси могли дістатися до місця евакуації», - заявила Верещук.

Згідно зі словами міністра з питань реінтеграції, наразі йдеться саме про евакуацію цивільних. Українська сторона передала список поранених військових, однак погодити їх вивезення поки що не вдалося.

«Евакуаційна колона також намагатиметься забрати людей із самого міста Маріуполя, від ТЦ «Порт Сіті», і по маршруту слідування до Запоріжжя», - додала Верещук.

Евакуація, як відзначила Верещук, можлива лише при дотриманні стійкого припинення вогню, у зв’язку з чим вона сподівається, що домовленості спрацюють.

Нагадаємо, що 1 травня вдалося вивезти з Маріуполя понад 100 цивільних осіб.

30 квітня командування полку «Азов», який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей.

При цьому, 3 травня до Запоріжжя прибули ще 156 мешканців Маріуполя, які ховалися в укритті меткомбінату «Азовсталь».

Також нагадаємо, що на «Азовсталі» другий день йдуть важкі кровопролитні бої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: