Британія передасть Україні броньовані машини для евакуації людей із «гарячих точок»

Читать на русском
Велика Британія передає Україні 13 броньованих машин для евакуації мирних жителів із районів із сильним обстрілом.
фото Getty Images

Уряд Великої Британії спрямовує в Україну 13 захисних броньованих машин для безпечної евакуації людей з районів, де йдуть сильні обстріли.

Про це повідомила міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс, повідомляє сайт уряду.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

«Умисне завдання ударів по безневинних мирних жителях є військовим злочином. Це надання бронетехніки допоможе захистити ні в чому не винних українців, які намагаються врятуватися від російського обстрілу, і підтримати українських чиновників, які виконують життєво важливу роботу», - сказала вона.

Броньовані автомобілі будуть відправлені для безпечного та надійного перевезення цивільних осіб. Вони також будуть використовуватись для перевезення співробітників українських міністерств на тимчасові командні пункти.

«Автопарк складається з вузькоспеціалізованих повнопривідних автомобілів, які були модернізовані за допомогою броні, щоб протистояти високошвидкісним кулям, протипіхотним мінам та саморобним вибуховим пристроям. Усі тактики, які використовували російські війська для вбивства мирних жителів», - сказано в повідомленні.

Подаровані машини почнуть прибувати на схід України найближчими днями.

Нагадаємо, війська росії продовжують наступ на Донбасі.

Сьогодні знову була запланована евакуація цивільних осіб із Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: