Путін загрожує «блискавичною відповіддю» за втручання у війну

Читать на русском
Путін знову погрожував іншим країнам, брехав щодо причини вторгнення в Україну і запевнив, що економічні санкції на росію не діють.

Російський президент володимир путін пригрозив «блискавичною відповіддю» за втручання у війну в Україні.

«Що хотів би зараз відзначити і сказати, говорив уже про це на початку спеціальної військової операції. Якщо хтось, підкреслю ще раз, якщо хтось має намір втрутитися в події, що відбуваються з боку і створюватимуть для росії неприйнятні для нас загрози стратегічного характеру, вони повинні знати, що наша відповідь на зустрічні удари будуть блискавичними, швидкими», – заявив путін, виступаючи у Раді законодавців, передають російськими ЗМІ.

Путін втратив інтерес до мирного договору з Україною та хоче захопити «якнайбільше території» – FTПісля невдач росії в Україні путін серйозно розглядав можливість укладання мирної угоди з Україною. Але після загибелі крейсера Москва та звинувачень у воєнних злочинах втратив до цього інтерес.

Він додав, що росія для відповіді має всі інструменти, причому такі, якими «не може зараз похвалитися ніхто».

Крім того, за словами путіна, спроба Заходу задушити росію економічними санкціями провалилася.

Традиційно путін повторив свою брехню про причину вторгнення в Україну: нібито росія зробила це з метою «на історичну перспективу гарантувати безпеку мешканцям Донецької та Луганської народних республік, російського Криму та всієї країни». Він додав, що всі завдання «спецоперації» будуть виконані.

А Україну, заявив путін, «підштовхували до прямого зіткнення з росією».

Нагадаємо, як писали на CNN, США та союзники змінили свою стратегію щодо росії і мають тепер довгострокову мету – максимально послабити її, щоб рф більше не розв’язувала воєн.

Водночас у ЦРУ не виключають можливості застосування росією тактичної ядерної зброї у війні проти України, але на даний момент підготовки цього не спостерігається.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: