Путін не зупиниться на Україні: дипломат назвав країни, яким загрожує небезпека

Читать на русском
Путін хоче повернутися до кордонів імперської росії. Тому Заходу вже зараз треба подумати, якою буде європейська безпека після закінчення нинішньої війни.

Президент володимир путін хоче повернутися до кордонів імперської росії і зміцнити свою військову присутність якнайдалі на захід. Його наступними жертвами можуть бути Естонія, Латвія, Литва, Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія та Молдова.

Про це у статті для The Hill пише американський дипломат Роберт Пірсон.

На думку Пірсона, НАТО тепер має не просто зосередитись на захисті своїх держав, а й подумати про європейську безпеку після закінчення нинішньої війни. Якщо цього не зробити, росія продовжуватиме спроби залякування та погроз усім прикордонним країнам Альянсу, а також Молдові.

У росії призначили наступними цілями для війни Польщу, Молдову, Казахстан і країни БалтіїСудячи з войовничої риторики, москва безумовно бажає європейської крові, оскільки української їй, мабуть, буде мало

Якщо путін «виживе» в Україні, то він зробить усе можливе, щоб зміцнити російську військову присутність якнайдалі на заході. Він змусить Мінськ більше підпорядковуватися Москві та зробить присутність російських військ напівпостійним, як це відбувається у Сирії та Казахстані. Він активізує діяльність у Калінінграді та вздовж кордонів росії в Прибалтиці як зброю залякування проти країн Балтії, НАТО, Польщі та Німеччини.

Завдання НАТО, пише Пірсон, полягає в тому, щоб визначити, якою має бути архітектура безпеки Європи після закінчення війни.

На думку Пірсона, Заходу замало «грати в обороні». Завдання НАТО і Євросоюзу полягає в тому, щоб «вдихнути нове життя» в обіцянку, яка спонукала нашу дипломатію покласти край холодній війні, і побудувати єдину та вільну Європу.

На наступному саміті НАТО повинні чітко заявили, що демократичне та економічно процвітаюче майбутнє Європи необхідне для безпеки її держав-членів. А всі заходи, спрямовані на підрив, залякування чи загрозу цьому зобов'язанню у політичному, військовому чи іншому відношенні, становитимуть загрозу для Альянсу.

Нагадаємо, як раніше писало The New York Times, країни НАТО розділилися на думку щодо того, як далі будувати відносини з росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: