США та союзники змінили стратегію щодо росії, тепер вони хочуть максимально послабити її – CNN

Читать на русском
США та союзники переслідують більш довгострокову мету щодо росії – послабити її в економічному та військовому плані. Щоб таким чином вона більше не змогла розв'язувати війни, як в Україні.

Оскільки вторгнення росії в Україну перетворилося на війну на виснаження, США і союзники змінили свою стратегію щодо росії і мають тепер довгострокову мету – настільки послабити рф, щоб вона більше не починала воєн.

Про це пише CNN.

Такий меседж озвучив голова Пентагону Ллойд Остін під час поїздки до Києва: «Ми хочемо, щоб росія була ослаблена настільки, що вона не зможе робити те, що вона вже зробила під час вторгнення в Україну».

На Заході вважають, що у короткостроковій перспективі війна в Україні не закінчиться – CNNНа Заході все більше вважають, що війна в Україні не закінчиться у короткостроковій перспективі. У США гадають, що війна може тривати до кінця року.

Представник Ради національної безпеки заявив, що США хочуть, щоби війна в Україні стала стратегічним провалом для росії. «Ми хочемо, щоб Україна перемогла. Одна з наших цілей полягає в тому, щоб обмежити здатність росії робити щось подібне знову. Ми використовуємо обмежувальні заходи, націлені на російську оборонну промисловість, щоб підірвати економічну та військову міць росії», – сказав він.

Журналісти наголошують, що раніше офіційні особи США не хотіли так прямо заявляти, що мета Штатів у тому, щоб росія зазнала невдачі і в довгостроковій перспективі була «кастрована» у військовому відношенні. Вони ще зберігали обережний оптимізм щодо того, що конфлікт можна врегулювати шляхом переговорів.

Зрушення у стратегії, пише CNN, відбулося за останні кілька тижнів. Про це свідчить, зокрема, зростаюча терпимість до підвищеного ризику з відправкою більш важкої зброї.

Американські та західні офіційні особи сказали CNN, що на Заході зростає усвідомлення – особливо після звірств росії у Бучі – що росії потрібно завдати такої сильної економічної та військової шкоди, щоб її агресія була зупинена назавжди.

Представники адміністрації Байдена з оптимізмом дивляться на те, що це досяжна мета, повідомили джерела CNN. Представники адміністрації та джерела у Конгресі вважають, що військова підтримка України може призвести до серйозних ударів по росії, які послаблять її довгостроковий військовий потенціал, що принесе стратегічну користь США.

«Ми розглядаємо це як інвестиції в нейтралізацію російської армії та флоту на наступне десятиліття», – сказало джерело в Конгресі про відправку зброї Україні.

При цьому США та союзники намагаються діяти обережно, караючи росію – щоб не завдати шкоди світовій економіці санкціями та не сильно «розлютити путіна».

Нагадаємо, як раніше повідомляв CNN, західні офіційні особи вважають, що у короткостроковій перспективі війна росії в Україні не завершиться.

За інформацією джерел Financial Times, путін втратив інтерес до дипломатичного врегулювання конфлікту в Україні і натомість налаштований на захоплення якомога більшої території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: