Путін назвав «благородною» мету своєї війни в Україні

Читать на русском
Путін вважає, що мета його загарбницької війни є благородною. А армія, яка вчиняє воєнні злочини в Україні, діє мужньо та ефективно.

Президент росії володимир путін вважає «благородною» мету своєї загарбницької війни в Україні.

Таку заяву він зробив сьогодні на космодромі «Восточний» під час зустрічі з Олександром Лукашенком, передають пропагандистські ЗМІ.

Путін сказав, що «немає жодних сумнівів» у тому, що його мету буде досягнуто: «Мета абсолютно зрозуміла і благородна».

Британський юрист розповів, за яких умов путін може опинитися на лаві підсуднихПутін може відмовитися на лаві підсудних, найімовірніше, після зміни режиму в росії. Водночас його легше звинуватити у злочині агресії, ніж довести воєнні злочини.

Він також вважає, що російська армія, яка вчиняє воєнні злочини в Україні, діє «мужньо, грамотно, ефективно та результативно».

«Те, що ми робимо, допомагаємо людям, рятуємо людей, з одного боку, а з іншого боку – ми просто вживаємо заходів для забезпечення безпеки самої росії. Очевидно, що іншого вибору ми не мали, це правильне рішення», – заявив путін.

На його думку, ізолювати росію від світу неможливо.

Нагадаємо, що російська влада в ході війни в Україні кілька разів змінювала заявлені цілі. Спочатку путін говорив, що «мета спецоперації – допомога людям Донбасу». Потім йшлося про «денацифікацію та демілітаризацію» України.

Наприкінці березня російське командування знову змінило риторику, назвавши основною метою війни «повне звільнення Донбасу».

А напередодні міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що «спецоперація» в Україні проводиться, щоб покінчити з курсом США на домінування у світі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: