Путін репресує своє оточення через провал наступу на Україну – Bild

Читать на русском
Володимир путін розпочав репресії проти деяких своїх прихильників на тлі провалу наступу на Україну, пишуть німецькі журналісти.
Інтерфакс

Деякі колишні союзники президента росії володимира путіна зникли з початку війни в Україні.

Про це повідомляє Bild.

Йдеться про зникнення міністра оборони Сергія Шойгу. Багато ЗМІ писали, що голова мо рф має проблеми зі здоров'ям. Чутки ще більше підігрілися, коли його дочка звинуватила путіна у маргіналізації свого батька.

Нині міністр знову у публічному просторі. Але Bild нагадує, що перші відео з нібито «живим» міністром багато хто вважав сфальшованим.

Між путіним та Шойгу зростає напруженість, довіра підірвана – NYTПісля початку війни в Україні між путіним та Шойгу зіпсувалися стосунки. У США вважають, що військове керівництво не надає президенту повної та правдивої інформації про війну.

Інший прибічник путіна – голова 5-ї служби ФСБ Сергій Беседа – зараз перебуває у в'язниці Лефортово у москві. Раніше його було поміщено під домашній арешт на початку квітня за підозрою у розтраті держкоштів.

Bild уточнює, що «чистки» у ФСБ провели через побоювання путіна, що хтось із секретної служби міг передати плани росії напасти на Україну західній розвідці.

У середині березня путін також заарештував одного з найвищих воєначальників москви – заступника начальника російської національної гвардії – генерала Романа Гаврилова. Затримання офіційно не підтверджено. Російські ЗМІ повідомили, що Гаврилова було звільнено.

«Але всього за день до арешту Гаврилова путін виправдовував війну в Україні та виступав проти «зрадників» у зверненні до свого уряду», - зазначають журналісти.

Існують дві версії арешту генерала, розповів журналіст Христо Грозєв: або витік військової інформації, котрий призвів до загибелі людей, або «розтрата коштів».

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що серед російської еліти зростають сумніви щодо правильності рішення путіна розпочати війну в Україні.

Нагадаємо, у Єврокомісії закликали притягти путіна до відповідальності за війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: