США не вводять санкції проти Кабаєвої, побоюючись «агресивної реакції» путіна – WSJ

Читать на русском
У США готовий пакет санкцій проти Аліни Кабаєвої. Але там побоюються, що обмежувальні заходи проти неї стануть надто особистим ударом по путіну.

США мають готовий пакет санкцій проти колишньої олімпійської гімнастки Аліни Кабаєвої, яку називають коханкою володимира путіна. Але в останній момент санкції передумали застосовувати, побоюючись, що російський президент відреагує «агресивно».

Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

У Заходу закінчуються способи покарати путіна – CNNСанкції проти Росії можуть мати руйнівні наслідки в довгостроковій перспективі, але як інструмент стримування путіна вони явно зазнали невдачі.

Американський уряд вважає Кабаєву коханкою путіна та матір'ю як мінімум трьох його дітей. Її підозрюють у причетності до приховування особистих статків путіна за кордоном, кажуть офіційні особи США.

Кабаєва залишається потенційною ціллю для запровадження санкцій, але американські чиновники вважають, що такий крок вважатиметься настільки особистим ударом по путіну, що може призвести до подальшої ескалації напруженості у відносинах між росією та США.

Міністерство фінансів США підготувало санкції проти Кабаєвої, але Рада національної безпеки ухвалила рішення виключити її ім'я зі списку.

Західні чиновники кажуть, що їм невідома точна позиція Кабаєвої у кремлівській структурі влади. Водночас дебати про накладення на неї санкцій відображають думку багатьох західних офіційних осіб про те, що колишня гімнастка може бути однією з найвпливовіших постатей у країні через її близькість до російського лідера.

Нагадаємо, у квітні США та Велика Британія запровадили санкції проти дочок володимира путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: