США вводять санкції проти дітей путіна та найбільших російських банків

Читать на русском
Під нові санкції США потрапили два великі російські банки, дочки президента путіна, а також сім'я Лаврова.
money.com

США сьогодні оголосили про новий пакет санкцій проти росії у відповідь на її вторгнення в Україну, а також звірства у Бучі.

«Сполучені Штати та понад 30 союзників і партнерів по всьому світу запровадили найдієвіші, скоординовані та широкомасштабні економічні обмеження в історії. Експерти передбачають, що цього року ВВП росії скоротиться на 15%, що зведе нанівець економічні досягнення останніх п'ятнадцяти років. З російського ринку вже пішли понад 600 компаній приватного сектора. Ланцюжки постачань росії були серйозно порушені. Росія, швидше за все, втратить статус великої економіки та продовжить тривале занурення в економічну, фінансову та технологічну ізоляцію», – йдеться у повідомленні на сайті Білого дому.

Нові обмежувальні заходи США:

  • вводяться повні блокуючі санкції щодо Сбербанку та Альфа-Банку. Це заморозить будь-які їхні активи у США;

  • будуть заборонені нові інвестиції у росію американськими громадянами.

Також США запроваджують санкції щодо повнолітніх дітей президента володимира путіна, дружини та дочки міністра закордонних справ Сергія Лаврова, а також членів Ради безпеки росії, зокрема Дмитра Медведєва та прем'єр-міністра Михайла Мішустіна.

«Ці особи збагатилися за рахунок російського народу. Деякі з них відповідають за надання підтримки, необхідної для війни путіна з Україною. Ця дія відрізає їх від фінансової системи США та заморожує всі активи, якими вони володіють у Сполучених Штатах», – заявили у Білому домі.

Нагадаємо, вчора у Європейській комісії оголосили про запровадження п'ятого пакету санкцій проти росії.

На думку журналістів CNN, у Заходу закінчуються способи покарати володимира путіна за вторгнення в Україну. Адже його все ще не зупинили сильні санкції, новий статус росії як глобального ізгоя та її культурна, дипломатична, економічна та спортивна ізоляція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: