У Заходу закінчуються способи покарати путіна – CNN

Читать на русском
Санкції проти Росії можуть мати руйнівні наслідки в довгостроковій перспективі, але як інструмент стримування путіна вони явно зазнали невдачі.

На Заході анонсували посилення санкцій проти росії після того, як стало відомо про звірства окупантів у Київській області. Проте навряд це зможе зупинити «путінську кампанію злодіянь».

Про це пише CNN.

Видання пише, що володимира путіна все ще не зупинили сильні санкції, новий статус росії як глобального ізгоя та її культурна, дипломатична, економічна та спортивна ізоляція. Враховуючи його явно надійне політичне становище, путін не переймається тим, що його назвуть воєнним злочинцем.

Малі також шанси на те, що путін постане перед судом – це можливо лише у разі кардинальних політичних змін у росії.

Джонсон обіцяє задушити військову машину російського президента путінаДжонсон пообіцяв, що злочини зс рф не залишаться безкарними. А Британія зробить все для того, щоб злочинна військова машина путіна якнайскоріше здохла

«Через вісімдесят років після того, як такі диктатори, як Адольф Гітлер у Німеччині або Йосип Сталін у Радянському Союзі, сіяли терор усередині та за межами своїх країн, путін створює нову жахливу виставу для 21-го століття — диктатора, якого неможливо стримати», – пишуть журналісти.

CNN зазначає, що санкції проти російської економіки та олігархів можуть мати руйнівні наслідки у довгостроковій перспективі, але як інструмент стримування вони зазнали невдачі.

Новий значний удар по росії може завдати Європа – ЄС розробляє нові санкції. Президент Франції Еммануель Макрон уже підтримав заборону на експорт російського вугілля та нафти до ЄС.

Але при цьому сумнівно, що, наприклад, Німеччина, піде так далеко з огляду на нестачу енергії і високу інфляцію. Хоча такий крок, мабуть, сприяв би скороченню фінансування війни в Україні.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Польщі Моравецький заявив, що західні санкції проти росії не діють.

Тієї ж думки дотримуються і в Україні. Керівник ОПУ Андрій Єрмак говорив, що деякі санкції проти росії або не спрацьовують, або росія вже навчилася їх обходити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: